Kallion kävelyfestivaalin Siltasaari -kierros 15.6. klo 17.30 avaa Tokoinrannan kirsikkapuiston. (Kuva: Marit Henriksson)

Kallion kotiseutumatkailuviikko 13.6.- 20.6.

Viime kesänä ensimmäisen kerran järjestetty Kallion kotiseutumatkailuviikko saa jatkoa tänä kesänä. Viikko järjestetään 13.6.- 20.6. ja tällä kertaa aiheena ovat Kallion rajanaapuri kaupunginosat.

Kallion kävelyfestivaalin toteuttamalla viikolla on useita aivan uusia kierroksia. Yksi uutuus on Merihaka -kierros, jossa Karin Niiniharju-Järvisen johdolla esitellään 70-luvulla valmistunutta modernia merenrantakaupunginosaa.

Uutuus on myös Siltasaaren -kierros, joka avaa samalla Tokoinrantaan istutetun kirsikkapuu puiston. Kierros esittelee Siltasaaren helmenä tunnetun jugend-korttelin lisäksi alueen hieman tuntemattomampia alueita, kuten Siltasaaren länsikulmassa sijaitsevat Kallion vanhimmat kivitalot.

Ydin Kalliotakaan ei unohdeta, sillä Kallion katuja parikymmentä vuotta hengittänyt katuopas Poitsu johdattaa kuulijansa ”hipsterimekan” rinnakkaistodellisuuteen, kierroksellaan ”Allin kalja ja rupuralli”.

Ohjelmassa on myös kiitosta saanut Alppiharju -kierros, joka kertoo kaiken olennaisen Alppiharjun historiasta. Kierros perustuu useilla palkinnoilla palkitun Juhani Styrmanin kirjoittamaan laajaan ja kattavaan Alppiharjun historiikkiin.

Viikolla tehdään retki myös Vallilan kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle teollisuusalueelle, sekä käydään modernissa Kalasataman kaupunginosassa. Kierrokset toteutetaan valitsevia koronaohjeistusta noudattaen. Osaan opastuksia on ennakkoilmoittautuminen. Viikon tarkempi ohjelma www.kallionkavelyfestivaali.fi