Kaupunkiopastuksia Kalliossa tilauksesta !

Kallion parhaat Kallio kävelyt!

Kallion kävelyfestivaalin kulttuurikävelyt on ollut uranuurtaja uudenlaisten opastettujen kaupunkikävelyiden järjestämisessä Suomessa.

Kallio on Suomen urbaanein ja tiiveimmin asuttu kaupunginosa. Kallio on samalla keskeinen osa Helsinkiä, missä korkea ja matala, siveys ja synti, työ ja vapaa-aika ovat kohdanneet, sekoittuneet ja kehittyneet eri aikoina ja eri tavoin. Kulttuurikävelyt Kalliossa esittelevät laaja-alaisesti alueen historiaa, arkkitehtuuria, merkkihenkilöitä, teollistahistoriaa, puistoja, tragedioita, ravintolaelämää etc...

Kallion kulttuurikävelyt ovat mainio tapa viettää esimerkiksi työpaikan virkistyspäivää Kalliossa. Ne sopivat piristämään erilaisia yksityistilaisuuksia. Tai tulla muuten vaan porukalla tutustumaan Kallioon pintaa syvemmältä ja uusista, yllättävistäkin näkökulmista.

Järjestämme Kallio-kävelyjä myös esikoulu- ja ala-asteikäisille, jolloin Kallion historiaa, henkilöitä ja arkkitehtuuria käsitellään helppotajuisesti ja lapsille sopivassa muodossa. Opastetut kierrokset sopivat myös osaksi koulujen ympäristö- ja kulttuurikasvatusta. Kierros kestää noin tunnin.

Hinnat 150 € / ryhmä, max. 20 hlöä. Suuremmat ryhmät myös mahdollisia (käytämme äänenvahvistusta) Suurempien ryhmien hinnoittelu sovitaan tapauskohtaisesti. Lasten ja koululaisten ryhmille hinta sovitaan tapauskohtaisesti. Tilaukset ja tiedustelut: kallion.kavelyt@gmail.com

Esimerkkejä kävelyistämme

UUTUUS!!!

Kallion portaat - Hyötyliikuntaa ja kaupunkihistoriaa  Kävelyn kuvaus: "Yksi askel portaissa vastaa kymmentä tasamaalla”. Porraskävely on suosittua kuntoilua ja suurten korkeuserojen Kalliossa myös portaita riittää. Kallion porraskävely vie ainutlaatuiselle kulttuuriretkelle urbaanin Kallion sydämeen ja yhdistää hyötyliikunnan ja kaupunkihistorian. Jokaiseen portaikkoon liittyy tarinoita Kallion historiasta. Huomioi, että tämä kierros ei sovellu liikuntarajoitteisille. Pue hyvät ulkoilujalkineet! Soveltuu erinomaisesti tyky-päivän ohjelmaksi!

Kallion peruskierros - paskatornin kautta Kallion rajalle: Jouhevasti halki Kallion vievä kävely pitää sisällään muun muassa kaupunginosan historiaa, arkkitehtuuria, kaupunkilegendoja sekä merkkihenkilöitä. Kierros kertoo kaiken olennaisen Kalliosta! Mutta mikä on paskatorni ja missä kulkee se paljon puhuttu Kallion raja? (kesto n 2 tuntia) Sanottua: "Paras ja hauskin Kallio -opastus - ikinä!!!"

Jäljet johtavat sylttytehtaalle: Salatiedettä ja outoja tarinoita Kallion kulmilta. Hyytävä kierros Kallion kaduilla, tarinan keskiössä 1930-luvun Tattarisuon ruumislöydöt ja miten ne liittyvät itäiseen kantakaupunkiin ja kävely johdattaa lopulta sanonnan Jäljet johtaa sylttytehtaalle äärelle. Ei suositella lapsille.

Kallion arkkitehtuuri -kierrokset: Esittelee laajemmin Kallion arkkitehtuuria, johon sisältyy myös tuntemattomia helmiä. Tarjolla useita vaihtoehtoja, muun muassa jugend-arkkitehtuurin keskittynyt kierros.

Pimenneet valkokankaat: Kallion monipuolista ja laajaa elokuvateattereiden historiaa esittelevä kierros.

Aki Kaurismäen elokuvien Kallio: Kaksi vaihtoehtoa: Varjoja tulitikkutehtaan tytön paratiisissa. Kaupunkikuvia Kaurismäen elokuvakameran kautta, keskeisenä elokuvana Mies vailla menneisyyttä -elokuva.

Tuhat ja yksi porrasta Kalliossa: Korkeuserojen Kalliossa portaita riittää. Portaat ovat myös hyvää kuntoilua. Yksi porras vastaa kymmentä askelta tasamaalla. Portaisiin liittyy tarinoita, jotka ovat osa Kallion historiaa. Huom! Ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Juopottelua ja muita rötöksiä Helsingin neljännessä poliisipiirissä: Kävelykierros käy läpi lauantain 18.9.1909 tapahtumia Kallion kulmilla, tai paremminkin Söörnäisissä, ja käymme myös rikospaikoilla. Pengerkadun poliisiaseman päivystävällä konstaapelilla riitti töitä! Kalliossa näet sattui ja tapahtui… 

Naisten Kallio: Reitillä kuljetaan Kallion, Helsingin ja Suomen historian merkittävien naisten jalanjäljillä.

Paskatorni ja hanhiparvi: Hulvaton taidekävelykierros Kallion ja Sörnäisen seudun julkisten taideteosten pariin.

Pimenneet valkokankaat: Kallion monipuolista ja laajaa elokuvateattereiden historiaa esittelevä kierros.

Sörnäisten teollisuuden perintö -reitit: Kolme eri kierrosta esittelee Sörnäisten, Vallilan ja Hermannin teollisuusalueiden historiaa ja nykypäivää. Yksi kierros kesää noin 90 min.

Enemmän ja vähemmän kiellettyjä kuppiloita Kalliossa: Kallion seudun kahvila- ja ravintolahistoriaa 1900-luvun alusta 1970-luvulle. Mukana mm. poliisin tarkkailun alla 1920- ja 30-luvuilla olleita ravintoloita