Kallion kävelyfestivaali viikolla 27 ja 28

Omatoimikävely: SÖRKAN TAIDEREITTI (TAIDEKÄVELY) KOHDASSA: LISÄÄ

....

KALLION KOTISEUTUMATKAILUVIIKKO 5.7. -9.7.

Viikon päättää Kallion kotiseutuopastuksen klassikko!!!

To 9.7. klo 14.00 Paskatornin kautta Kallion rajalle - Kallio-kierros : Jouhevasti halki Kallion vievä kävely pitää sisällään muun muassa kaupunginosan historiaa, arkkitehtuuria, kaupunkilegendoja sekä merkkihenkilöitä. Kierros kertoo kaiken olennaisen Kalliosta! Mutta mikä on paskatorni ja missä kulkee se paljon puhuttu Kallion raja? Kierroksesta sanottu ”Paras Kallio opastus ikinä”. Kesto n 2 tuntia. Lähtöpaikka: Paasipuisto, Paasivuorenkatu Pääsymaksu 5 e.

 Opas: Juhani Styrman, Kallion kävelyfestivaali

HUOM!!! Suosittua Jugend -kierrosta vedetään tilauksesta! Tiedustelut: kallion.kavelyt@gmail.com

Kallion kävelyfestivaali tarjoaa pienryhmille  opastettuja kävelykierroksia, maksimikoko on 15 henkilöä (koronaepidemian aikana). Opastukset sopivat esim. työ- ja kaveriporukoille etc. Kierroksilla noudatetaan Valtioneuvoston koronaepidemia asetuksia.

Oppaana toimii Kallion kulttuuripalkinnolla palkittu Juhani Styrman. Esimerkkejä opastuksista löytyy kohdasta: Kallion kävelyt. Hinta ja lisätietoja: kallion.kavelyt@gmail.com

HUOM!! Kallion kävelyfestivaalin omatoimikävely -reitit koronavirus-epidemian aikana: Old cinemas tour sekä Hämeentien -kuvakävely, Taidekävely, Kallion muistolaatat, Alppiharju -kävely löytyvät kohdasta: LISÄÄ

UUTUUS!!!

Omatoimikierros: Kallion kadonneet elokuvateatterit vanhoissa valokuvissa Omatoimikierroksella kävelet Kallion kaduilla oman kännykkäsi opastamana, valmiiksi laaditun reittikierroksen avulla. Reitillä on 13 kohdetta, ja jokaisesta niistä löydät kännykältäsi vanhan valokuvan. Yhteistyössä: Kallion kävelyfestivaali ja Wikimedia.

http://wikimedia.fi/2020/05/07/omatoimikierros-kallion-kadonneet-elokuvateatterit-vanhoissa-valokuvissa/

Kallio kävelyt: Kallion kävelyfestivaali - Kulttuurikävelyjä Kalliossa – Parhaat Kallio kaupunkiopastukset

Omatoimikävelyt – Kallion kävelyfestivaalin kävelyreiteille pääsee omatoimisesti myös opasesitteiden avulla: Kallion kävelyfestivaali tarjoaa omatoimisille kävelyretkille opas esitteitä, joiden avulla voi tutustua kotiseutuun.  

Myynnissä olevat omatoimikävely -esitteet:  TARJOUS! Kallion kävelyfestivalin omatoimikävelyopas -sarja

*Miehen tie (Mies vailla menneisyyttä) ja muita Aki Kaurismäen elokuvien kuvauspaikkoja itäisessä laitakaupungissa: Kävelyretkiä Kaurismäen elokuvien maailmaan.

*Alppiharjun kotikaupunkipolku: 44 tarinaa Alppiharjusta, lisänä historiallisia kuvia Alppiharjusta.

*Sörnäisten teollisuuden perintö -reitti: Kolme kävelyreittiä Itäisen kantakaupungin teollisuusalueiden historiaan.

Opasvihkoissa on kohdekuvausten lisäksi kohdekartat.

Yhteishintaan 15 e. Myynti: kallion.kavelyt@gmail.com 

--

Kaurismäki -esitteen keskeisimpänä elokuvana on Kaurismäen kuuluisin elokuvan Mies vailla menneisyyttä (2002) kuvauskohteet itäisessä kantakaupungissa. Miehen tie -opas esittelee myös kahdeksan muun Kaurismäen elokuvan kuvauspaikkoja, joita on kuvattu Kallion seudulla, alkaen Kaurismäen ensimmäisestä pitkästä näytelmä elokuvasta "Rikos ja rangaistus" (1983). Oppaassa käydään myös ohjaajan viimeisimmän, vuonna 2016 ensi-iltansa saaneen elokuvan "Toivon tuolla puolen" kuvauspaikoilla.

Sörnäisten teollisuuden perintö –reitti Kävelyreitti- ja kulttuuriopas Sörnäisten-, Hermannin- ja Vallilan teollisuusalueiden historiaan.

Esitteessä on kolme reitti vaihtoehtoa. Kohdekuvausten lisäksi mukana reittikartat.

Leipää ja konepajoja -reitti Kävelyreitti esittelee Sörnäisten ranta-alueen teollisuuden historiaa. Kuten, entiset Elannon teollisuuskorttelin ja Kone- ja Silta yhtiön teollisuusalueen. Reitillä on 11 kohdetta.

Verta ja hiilihappoa -reitti esittelee Hermannin alueen teollisuuden jopa veristä historiaa. Reitillä on 12 kohdetta.

Pillereitä, silkkiä ja hetekoita -reitti Vallilan teollisuusalueesta on tulossa Helsingin uusi yöelämänkeskus. Vallila -kierros vie retkelle kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle alueelle Vallilaan. Kävely esittelee teollisuusmiljöiden historiaa ja alueella toimineita yrityksiä ja joistakin niistä on tullut jopa osa suomalaisen teollisuuden menestystarinaa. Reitillä on 15 kohdetta

OPASESITTEIDEN MYYNTI: Taideliike Kamiter ars, Helsinginkatu 6, avoinna Ti - Pe 10 - 17 La 10 -14. Ostaa voi myös: kallion.kavelyt@gmail.com

 

 

*******

 

Kuva: HKM